Fiom Utrecht start op woensdagmiddag 5 april een gespreksgroep voor mensen die een abortus hebben gehad en daar nog last van hebben. Die abortus kan kort of langer geleden zijn; soms komen emoties naar aanleiding van andere gebeurtenissen naar boven. De gesprekgroep komt zeven keer bij elkaar, deelname is gratis voor inwoners van Utrecht. Zeist en Utrechtse Heuvelrug. Meer informatie en aanmelden: www.u-centraal.nl/abortus  of Marjan Kesteloo, 06- 10 78 75 46, m.kesteloo@u-centraal.nl.

 Abortus is nog altijd een taboe. Daardoor kan het lastig zijn om de ingreep te verwerken. Hoe kun je de abortus ‘een plekje geven’? In de gespreksgroep praten deelnemers onder leiding van een maatschappelijk werker over de periode rond de abortus en de betekenis die dat heeft gehad voor het leven van nu.

Fiom Utrecht

De groep wordt begeleid door een maatschappelijk werker van Fiom Utrecht, een onderdeel van welzijnsorganisatie U Centraal. Fiom Utrecht biedt begeleiding bij vragen rondom zwangerschap, kinderwens, adoptie en seksueel geweld. Meer weten? www.fiomutrecht.nl