Halve finalisten De Utrecht Popprijs bekend De velgen worden alvast gepoetst, de olievaten opzij gerold en het gereedschap gaat voor even terug in de kisten. Drie garages in het centrum van Utrecht staan klaar om de halve finalisten een bijzonder podium te bieden. Op zaterdagmiddag 14 mei zal het geluid niet uit de autoradio komen, maar uit de speakers van De Utrecht Popprijs.
De bands die om de titel ‘Beste live band van de provincie Utrecht 2011’ zullen strijden zijn: A Polaroid View, Heroism, LD02, Dirty Tuesday, Yellowstone, Project D, Dirty Napkinz, Purest Of Pain, Rachèl Louise, Who versus Who en DoeMaarGewoon.
Op de website www.utrechtpopprijs.nl staat precies waar je als publiek moet zijn om de gratis concerten in de verschillende garages te bezoeken.

Alle halve finalisten zijn doorgestroomd naar de halve finale vanuit verschillende bandwedstrijden in de regio Utrecht en staan te popelen om tussen de olievlekken en autoliften te laten horen waarom ze gewonnen hebben. In deze rauwe industriële setting kunnen ze pas echt bewijzen of ze de muzikanten zijn die ze pretenderen te zijn. Een deskundige jury zal een dag later de drie finalisten bekend maken.

De vierde en laatste finalist wordt door het publiek gekozen, dat op hun favoriet kan stemmen op de website van De Utrecht Popprijs. Donderdagavond 2 juni is het aan vier finalisten om alles te geven tijdens de finale in Tivoli de Helling.