Welkom bij de Vereniging Rechtshulp en Bemiddeling te Utrecht (VRB). De VRB is opgericht vanuit een idealistisch motief: het begeleiden van minder draagkrachtige particulieren, kleine bedrijven, verenigingen en stichtingen tijdens conflicten. Van huurconflicten tot het opstellen van algemene voorwaarden, de VRB kan u bij een grote verscheidenheid aan zaken ondersteunen en begeleiden. 

De VRB is een vrijwilligersorganisatie waarin studenten Rechtsgeleerdheid en Psychologie samenwerken om u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Werknemers van de vereniging zijn studenten met een gedegen kennis van zaken. Zij worden daarnaast in hun werk bijgestaan door ervaren juristen, bemiddelaars en mediators. 

Wat betekent dit voor u?

Voor u is het nu mogelijk om op een simpele en goedkope manier inzicht te krijgen in uw rechtspositie, u te laten vertegenwoordigen of gewoon een vraag te stellen. De VRB kan dus ook benaderd worden wanneer u een korte of enkele vraag heeft. Wij streven er naar u in ieder geval binnen drie werkdagen een reactie te verschaffen. Ga voor meer informatie en contact naar ons contactformulier.

Inloopspreekuur

Elke woensdagavond organiseert de VRB een gratis inloopspreekuur in het centrum van Utrecht. Kijk voor meer informatie op de inloopspreekuur-pagina.