Fotowedstrijd De Uithof

Body: 

DUB organiseert met de Stichting Stedelijke Fotografie Utrecht een fotoprijsvraag. Je maakt kans op een fotoboek over Utrecht én de publicatie van je foto('s) op DUB.

DUB organiseert met de Stichting Stedelijke Fotografie Utrecht een fotoprijsvraag. Je maakt kans op een fotoboek over Utrecht én de publicatie van je foto('s) op DUB.

Fotografen Niels en Poike Stomps kregen in 2012 de opdracht van de Stichting Stedelijke Fotografie Utrecht om de verandering in De Uithof vast te leggen. Onafhankelijk van elkaar gingen zij op pad om hun gevoel bij De Uithof te verbeelden. Dit leverde foto’s op van typische Uithofgebouwen, fietsfiles en  verkeersdrukte tot beelden van vogelzwermen.

De foto’s van de broers Stomp zijn te zien op de tentoonstelling Stadsgezichten, die naast oude en nieuwe Utrechters, de ontwikkelingen in het Stationsgebied en Leidsche Rijn en De Uithof toont. Aanleiding voor de tentoonstelling is de afronding van het project Stadsgezichten. De twaalf foto-opdrachten zijn ook gebundeld in het voor de eerste prijs te winnen boek ‘Stadsgezichten. Utrecht in transitie’. Meer over de tentoonstelling en de foto’s van de broers lees je hier.

Voor prijswinnaars twee tot en met vijf wordt het boek 'Utrechtse koppen. Antropoloog in eigen stadvan fotograaf Mike Roelofs en journalist Rob van Scheers beschikbaar gesteld.  De winnende foto’s komen bovendien op de DUB-site.

Foto(‘s) inzenden
Wij vragen jou voor deze fotoprijsvraag om vóór 15 september maximaal twee foto’s van De Uithof te sturen naar dubprijsvraag@uu.nl. Geef daarbij een kleine toelichting: waar is de foto genomen en wat maakt hem in jouw ogen bijzonder.

Facebook Twitter Whatsapp Mail