Fotowedstrijd: studenten in de binnenstad

Een zonnige picknick bij je studentenhuis, een terrasfoto met je studie- of clubgenootjes óf bedolven onder de boeken terwijl je studeert voor een cruciaal tentamen. Met het oog op de fototalenten, waar DUB naarstig naar op zoek is, organiseren we een fotowedstrijd met als thema: Studenten in de binnenstad. Alles mag, als het maar binnen het thema past.

Stuur voor 23 juni aanstaande maximaal 2 foto’s naar DUBprijsvraag@uu.nl 

Win fotoboek Van stadsie tot stad

DUB mag de drie winnaars van de fotowedstrijd het pas verschenen fotoboek Van stadsie naar stad Utrecht 1950-1975 geven. Dit boek, van de journalisten Ton van den Berg en Ad van Liempt, laat aan de hand van mooie en zeer illustratieve foto’s van Utrecht en aangrijpende verhalen uit deze periode zien hoe de stad in deze periode is veranderd. In die tijd kwam Hoog Catharijne en verdwenen de grachten. Maar ook bij de komst van gastarbeiders, vrouwenemancipatie, de stormachtige ontwikkeling van Utrecht als verkeershart van Nederland, het leven van jongeren, het stadsnieuws, sport en vrije tijd wordt stil gestaan.  Het boek schetst aan de hand van Utrecht een beeld van Nederland in ontwikkeling met aandacht voor veel keuzes die in die tijd gemaakt zijn en de consequenties die we tot de dag van vandaag ervaren. Van stadsie tot stad. Het boek is hier te bestellen.

Fotoworkshop bij DUB on Tour
Denk je nog niet (geheel) te beschikken over de juiste fotografie-skills om een winnende foto te maken? Kom dan naar de gratis mini-fotoworkshop: Beeld & branding van DUB tijdens DUB on Tour, die op 6 juni plaatsvindt bij de Faculteit Geesteswetenschappen in de Universiteitsbibliotheek Binnenstad. 

Tijdens deze workshop zullen Cathelijne Dapiran, oud-studente Kunstgeschiedenis en galeriehouder bij Dapiran, en Tim Vermeire, fotograaf bij Great Little Places Utrecht en Social Media freelancer, ervaringen en geven tips voor het maken van perfecte foto's. Cathelijne vertelt hoe zij vanuit haar studie is gestart met een galerie en hoe ze foto’s gebruikt om haar bekendheid te vergroten. Tim geeft aan waar je op moet letten bij het maken van foto's en geeft praktische tips. 

Aan de workshop mogen alle studenten en medewerkers van de UU meedoen. Er is wel een beperkte capaciteit, dus wees er snel bij met inschrijven. Aanmelden kan hier.
 

Tags: winactie

Advertentie