Maak kans op het boek: Globalisering ramp of redding

Globalisering ramp of redding met als ondertitel Een speurtocht naar de oorzaken van milieuproblemen en ongelijkheid zag op 4 december het licht. In een interview met DUB legt auteur Ton van Rietbergen uit wat hem zes jaar geleden bewoog om aan dit boek te beginnen. 

In het boek is veel wetenschappelijke kennis opgenomen evenals vele actuele discussies over het klimaat en globalisering. Van Rietbergen, docent bij Sociale Geografie & Planologie, zet de discussies in een breder perspectief, die door Margot Stoete, van Geo-media, in overzichtelijke grafieken en tabellen zijn weergegeven. Of zoals zijn uitgeverij het verwoordt: ‘Dit boek probeert orde te scheppen door zowel de feiten als de discussies op een rijtje te zetten. Het laat zien dat globalisering geen ramp is, maar juist onze redding kan worden’.

Winnen
Het populair wetenschappelijke boek is te koop bij boekscout voor 22,50 euro. DUB mag drie exemplaren weggeven. Mail, om kans te maken op één exemplaar, uiterlijk 4 januari je naam, adres en telefoonnummer naar DUBprijsvraag@uu.nl. Winnaars ontvangen persoonlijk bericht.

Tags: prijsvraag

Advertentie