Win filmkaartjes voor Science & Fiction: Europa uitgedaagd

Filmreeks Science & Fiction

De Europese verkiezingen van juni 2024 zijn voor de filmreeks Science & Fiction de ultieme aanleiding om de schijnwerper op Europa te zetten. Europa staat voor grote geopolitieke uitdagingen. Op het gebied van migratie, veiligheid, klimaat, financiën, persvrijheid etc. Op vier avonden vertonen Louis Hartlooper Complex en USBO daarom vier films die je aan het denken zetten, met een inleiding door wetenschappers: Europa uitgedaagd. De filmreeks gaat van start op dinsdag 14 mei 2024 met Drawing Lots (2023) met een inleiding door hoogleraar Femke van Esch verbonden aan het departement Bestuurs- en Organisatiewetenschap (USBO). Daarna volgen nog drie avonden met prikkelende wetenschap en films van betekenis.

Programma
 

  • Dinsdag 14 mei 2024: Drawing Lots (2023), met inleiding van Femke van Esch
  • Dinsdag 28 mei 2024: De acht bergen (2022), met inleiding van Sebastiaan Princen
  • Dinsdag 11 juni 2024: Io Capitano (2023), met inleiding van Hanneke van Eijken
  • Dinsdag 25 juni 2024: Los versos del olvido (2017), met inleiding van Jan Pieter Beetz
     

Drawing Lots 
Drawing Lots is een karakterschets van een kustplaatsje in Georgië waar een flatgebouw en een binnenplaats als amfitheater dienen voor een mysterieus machtsspel tussen de bewoners, wier levens met elkaar verweven zijn. Op meesterlijke wijze biedt Khalvashi de kijker slechts een glimp van de geheimen en dromen van de flatbewoners. Deze vluchtige inkijkjes leiden tot intriges en spanningen als het dagelijks leven en de voyeuristische neigingen van de bewoners met elkaar in botsing komen.

Lo Capitano
Geïnspireerd op mythen en waargebeurde verhalen neemt regisseur Matteo Garrone (Gomorra, Dogman) de kijker in Io Capitano mee op een diep ontroerende tocht van twee tienerjongens, die hun familie in Senegal verlaten om hun ​​droom van een beter leven in Europa na te jagen. Hun hedendaagse Odyssee voert hen door de verstikkende woestijn en over de onstuimige zee. Ze beginnen hun reis als mens, maar transformeren al snel tot handelswaar voor de mensensmokkelaars waarbij hun dromen, hoop en ambities ruimte moeten maken voor een strijd om te overleven.

Winnen
DUB mag twee kaarten weggeven voor de film Drawing Lots op 14 mei en Lo Capitano op 11 juni in het Louis Hartlooper Complex. Update: De kaarten voor Drawing Lots zijn inmiddels vergeven. Mail, om kans te maken op twee kaarten voor Lo Capitano, uiterlijk 7 juni je naam en telefoonnummer naar dubprijsvraag@uu.nl. Winnaars ontvangen uiterlijk op 9 juni persoonlijk bericht.

Tags: prijsvraag;

Advertentie