Win het boek Aeterna Veritas over de geschiedenis van Veritas

De auteur Cees Willemsen kreeg twee jaar de tijd om onderzoek te doen voor zijn boek Aeterna Veritas: Studentenvereniging Veritas tussen Rome en Utrecht - 1889-2014 over de geschiedenis van de vereniging. Hij dook in de archieven en sprak met veel reünisten. Ries Agterberg las het boek en schreef erover op DUB

Aeterna Veritas
In 1889 besluiten dertig rooms-katholieke studenten in Utrecht een eigen 'leesgezelschap' op te richten. Ze noemen de club vanaf 1891 de rooms-katholieke Studentenvereniging Veritas. Na 1917 groeit Veritas door naar een echte studentenvereniging. Tot de jaren 1970 blijft de katholieke identiteit bepalend, maar langzaam verandert Veritas in een algemene studentenvereniging. De oorspronkelijke identiteit wordt gaandeweg ingeruild voor een liberaal-corporaal model. Maar het sterke gemeenschapsgevoel blijft ook in de 21e eeuw bestaan. Het boek beschrijft de ontwikkelingen en discussies binnen de vereniging. 

Winnen
DUB mag drie exemplaren weggeven van het boek Aeterna Veritas: Studentenvereniging Veritas tussen Rome en Utrecht - 1889-2014 door Cees Willemsen, Uitgeverij Stichting De Plantage. 2018. Wil jij een exemplaar winnen? Schrijf ons wat jouw herinnering aan Veritas is en stuur die voor 10 juli naar dubprijsvraag@uu.nl o.v.v. je naam en telefoonnummer.

Tags: winactie

Advertentie