Foto: Uitgeverij Balans, bewerking DUB

Win het boek: Het herstel van Nederland van Bas Mesters

Body: 

Nederland lijkt wel ziek. Journalist Bas Mesters gaat met twaalf mensen in gesprek over hoe Nederland weer gezond kan worden. Hij spreekt hiervoor uitblinkers in hun vak zoals de Utrechtse alumna Marjan Minnesma en de Utrechtse hoogleraar Annelien de Dijn. DUB mag drie boeken weggeven!

Al decennialang staat Nederland in de top 10 van de gelukkigste en meest welvarende landen. Toch heerst er een groeiend gevoel van crisis. Of het nu om het klimaat, het onderwijs, de zorg, de landbouw of de vrijheid van meningsuiting gaat, het lijkt de verkeerde kant op te gaan. Journalist en UU-alumnus Bas Mesters gaat in het boek op zoek naar oplossingen. Daarvoor gaat hij in gesprek met twaalf mensen die uitblinken in hun vak. Onder hen de eerste Utrechtse Alumnus van het Jaar en directeur van Urgenda Marjan Minnesma over de groene transitie en hoogleraar Annelien de Dijn over vrijheid. Verder verhalen over de intensieve landbouw, de zorg, het onderwijs, de woningmarkt, de journalistiek en de rechterlijke macht.

Winnen
Het boek Het herstel van Nederland van Bas Mesters is uitgegeven door Uitgeverij Balans. DUB mag drie exemplaren weggeven. Mail, om kans te maken op één van de drie exemplaren, uiterlijk 20 december je naam en telefoonnummer naar DUBprijsvraag@uu.nl. Winnaars ontvangen persoonlijk bericht.

Facebook Twitter Whatsapp Mail