Win het stripboek: 1122 - Een Utrechtse familiekroniek

Foto: Buurkerk Utrecht, Niels Bongers

Wie vermoordde bisschop Koenraad? Hoe belandde bisschop Godebald in het gevang? Wie veroorzaakte de grote stadsbrand van 1173? Wie bedacht de eerste werfkelder? Hoe werd de baksteen het belangrijkste bouwmateriaal? Waarom wilde koning Willem II Utrecht verwoesten? Wie waren de verschrikkelijke Tataren? Welke ridder pleegde de eerste politieke moord in het stadsbestuur? Benieuwd naar de antwoorden op deze vragen? In stripboek 1122 - Een Utrechtse familiekroniek vind je de antwoorden.

In dit stripboek wordt de lezer meegenomen op een tijdreis door middeleeuws Utrecht. Aan de hand van de wederwaardigheden van de familie De Vries, in de 13e eeuw een vooraanstaand koopmansgeslacht, is de lezer getuige van de enorme ontwikkeling die Utrecht doormaakte als gevolg van de toekenning van het stadsrecht in het jaar 1122. Zoals gebruikelijk bij De Inktpot is het boek door verschillende tekenaars getekend. Deskundigen van onder andere Het Utrechts Archief en de Universiteit Utrecht hebben geholpen het verhaal en het tekenwerk historisch zo accuraat mogelijk te maken. De tekeningen zijn van de hand van (onze eigen) Niels Bongers en Joshua Peeters maar ook van Albo Helm, Wilbert van der Steen, Ronald van der Heide, Nina Mathijsen, Wilma van den Bosch en Brigida Almeida.

Het boek verschijnt op 2 juni 2022. Je koopt het boek voor €11,22 gedurende de festiviteiten rond Utrecht 900 jaar, daarna gaat het €12,50 kosten. Meer informatie over het boek vind je op de site van De Inktpot

Winnen
DUB mag ter gelegenheid van de 900e verjaardag van Utrecht drie exemplaren weggeven. Mail, om kans te maken op één exemplaar, uiterlijk 18 juni je naam en telefoonnummer naar dubprijsvraag@uu.nl. Winnaars ontvangen persoonlijk bericht. 

Advertentie