Win: het Studiekeuzedoeboek

Body: 

Een studie kiezen kan knap lastig zijn. Het Studiekeuzedoeboek belooft dat je na het doornemen van dit boek weet wie je bent, wat voor jou belangrijk is én hoe je keuzes maakt. Klinkt goed? DUB mag drie exemplaren weggeven! 

Met ruim 2500 opleidingen (!) is het vaak moeilijk kiezen voor (aankomende) studenten.  Open dagen geven niet altijd een realistisch beeld van wat een studie nu precies inhoudt, laat staan van het toekomstige beroep. Hoe weet je nou welke opleiding écht bij je past? 

Zes hoofdstukken naar de juiste opleiding
Het Studiekeuzedoeboek is opgebouwd uit zes hoofdstukken. De eerste twee hoofdstukken gaan over hoe mensen keuzes maken en waarom het maken van een studiekeuze zo stressvol kan zijn. Daarna moet je als lezer in actie komen. Je moet opdrachten maken die helpen meer over jezelf te ontdekken. Volgens de auteurs weet je aan het einde van deze hoofdstukken wie je bent, wat voor jou belangrijk is en hoe je keuzes maakt. Het laatste hoofdstuk bevat praktische tips over het bezoeken van open dagen, proefstudeerdagen, inschrijven en studeren. Het is geen gewoon boek maar een doeboek waar je in kan schrijven, tekenen, scheuren en krassen. Want: tot inzichten kom je niet als je alleen maar tussen de lijntjes kleurt.

Kiezen moet je leren
De auteurs van het Studiekeuzedoeboek, Annemieke Offerman en Loth van Veen, richtten in 2013 de studiekeuzeorganisatie Intermijn op. Daarvoor waren zij jarenlang werkzaam in het voortgezet onderwijs en daar ontdekten zij dat veel examenleerlingen moeite hadden met het maken van een studiekeuze. Intermijn heeft als visie: kiezen moet je leren. De programma’s die ze aanbieden hebben als doel om (aankomende) studenten een flinke dosis zelfkennis, zelfvertrouwen en een open en onderzoekende houding te geven, zodat het kiezen van een studie die bij hen past een stuk eenvoudiger wordt. 

Winnen
Wil jij kans maken op één van de drie exemplaren? Mail dan voor 20 november je naam, telefoonnummer en het antwoord op de vraag waarom jij een exemplaar wilt winnen naar dubprijsvraag@uu.nl. Winnaars krijgen persoonlijk bericht. 
 

Facebook Twitter Whatsapp Mail