Win kaarten voor Atropa in Stadsschouwburg Utrecht

atropa-fotografie-bas-de-brouwer-naamsvermelding-altijd-verplicht-133.jpg

'Atropa' vertelt het verhaal van de oorlog om Troje, op pompende beats en in messcherpe poetry. Geen onschuldig verhaal over een lang vervlogen oorlog, maar een oerverhaal over beeldvorming, onderdrukking en volkerenhaat.

De door mannen gevoerde strijd gaat in 'Atropa' ten koste van de vrouw, die kind, liefde, lijf en grond verliest aan haar onderdrukker. Aan het eind van de oorlog komen Griekse vrouwen oog in oog te staan met Trojaanse vrouwen, die na de bezetting van hun stad de dood verkiezen boven een leven in onderdrukking.

Tom Lanoye transformeerde het eeuwenoude verhaal van de strijd tussen Oost en West tot een kritiek op hedendaags imperialisme. In 2012 won hij de Prijs voor Podiumteksten, omdat hij in 'Atropa' “zoekt naar de wortels van het kwaad dat oorlog en geweld heet” en daarbij “het spel van de macht analyseert”, aldus de Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal- en Letterkunde.

De Grote Zaal wordt omgebouwd tot een arena van muzikaal geweld en beeldend spektakel. Als publiek kom je binnen handbereik van de tragedie te zitten. Lanoyes ritmische messteken van taal zijn gewaagd aan het sounddesign, dat varieert tussen de genres techno, doom, metal, hardcore, trap en drill.

Winnen
DUB mag 2 x 2 kaarten weggeven voor de voorstelling op 8 december in Stadsschouwburg Utrecht. Mail, om kans te maken op twee kaarten, uiterlijk 5 december je naam en telefoonnummer naar dubprijsvraag@uu.nl. Winnaars ontvangen persoonlijk bericht.

Advertentie