Win kaarten voor: Beneden de Rivieren in Stadsschouwburg Utrecht

Foto: Stadsschouwburg Utrecht

De voorstelling Beneden de Rivieren werd in 2002 al voor het eerst opgevoerd. Hans Croiset speelde toen de vader en Ger Thijs zijn zoon. Bijna 20 jaar later heeft schrijver Ger Thijs zijn tekst aangescherpt. Ook nu speelt Hans Croiset de vader, maar nu samen met zijn eigen zoon Julien. Ger Thijs: "Familieleed is de kern van alle drama's. Vader, moeder, kinderen: dat zijn oerrelaties. Daar hou ik van. Simpel maar puur, en dicht bij jezelf. Twee mannen en een urn, acteurs en spullen, daar gaat het om op het toneel."

Over Beneden de Rivieren
Het toneel is de tuin van de vader in Zuid-Limburg. Een maand geleden is hij onverwachts overleden. Zoon Paulie is vanuit het noorden de grote rivieren overgestoken om vaders as in diens tuin te verstrooien. Hij staat op het punt van strooien als opeens zijn vader de tuin inwandelt. Dat moet een geestverschijning zijn! 'Wat doe je daar?', vraagt hij. 'Ik ben je as aan het verstrooien'. 'Ben ik dan dood?', vraagt de vader ontsteld. Het gesprek dat volgt, is een genadeloze afrekening over en weer; of is het misschien een poging tot verzoening?

Winnen
DUB mag 2 x 2 kaarten weggeven voor de voorstelling op 8 september (aanvang 20.30 uur) in Stadsschouwburg Utrecht. Mail, om kans te maken op twee kaarten, uiterlijk 5 september je naam en telefoonnummer naar dubprijsvraag@uu.nl. Winnaars ontvangen persoonlijk bericht. 

Coronamaatregelen
Bezoekers zijn van harte welkom op vertoon van een plaatsbewijs én coronatoegangsbewijs in de vorm van een geldige QR-code (geprint of op je mobiele telefoon). Wat een geldige QR-code is kun je lezen op de site van Stadsschouwburg Utrecht.

Studentenactie 
Niet gewonnen? Als een voorstelling niet is uitverkocht, kun je als student vanaf 12.00 uur diezelfde dag voor 10 euro een kaartje kopen, op vertoon van je bewijs van inschrijving en een geldige collegekaart (met pasfoto én studiejaar). Klik hier als je hier meer over wilt lezen.

 

Advertentie