Win kaarten voor City2Cities!

Body: 

Nick Cave opent vrijdag 15 mei het internationale literatuurfestival City2Cities dat dit jaar zal plaatsvinden in het voormalig postkantoor aan de Neude. Wil je erbij zijn? DUB geeft 3x2 kaarten weg!

Nick Cave opent vrijdag 15 mei het internationale literatuurfestival City2Cities dat dit jaar zal plaatsvinden in het voormalig postkantoor aan de Neude. Wil je erbij zijn? DUB geeft 3x2 kaarten weg!

Op vrijdag 15 en zaterdag 16 mei 2015 vindt in Utrecht de vijfde editie van het internationale literatuur festival City2Cities plaats. Het festival over literatuur uit wereldsteden heeft voor deze jubileumeditie een bijzondere locatie gevonden: het voormalige hoofdpostkantoor op de Neude in Utrecht.

Rode draad in het festival is het thema van ‘de stad.’ De eenentwintigste eeuw is ontegenzeggelijk de eeuw van de stad. Wat betekent het om een stadsbewoner te zijn? Dit jaar staan de steden Krakau en Parijs centraal.

Hoofdgast is de Franse schrijver Michiel Houellebecq. Hij komt op zaterdag. DUB mag kaarten weggeven voor de eerste avond van het festival. Die avond zal worden geopend door Nick Cave, de bekende songwriter, muzikant en auteur zal fragmenten uit zijn nieuwe boek The Sick Bad Song voorlezen. 

DUB geeft 3x2 kaarten weg voor de vrijdagavond op 15 mei. Bovendien ontvangen de winnaars een exemplaar van 'Compassie', het nieuwste boek van Stephan Enter!

Het programma op vrijdag 15 mei is:

- Eleanor Catton over haar met de Man Booker Prize bekroonde roman 'Al wat schittert'.

- De grote Deense schrijver Jens Christian Grøndahl ('Portret van een man') in gesprek met de Nederlandse romancier Stephan Enter.

- Marie Darrieussecq ('Zeugzoenen' & 'Je moet veel van mannen houden'), een van de origineelste en opmerkelijkste Franse schrijvers, in gesprek met Niña Weijers.

- Olga Tokarczuk ('De rustelozen'), een van de meest bejubelde én best verkopende Poolse schrijvers van dit moment, in gesprek met de Vlaamse Annelies Verbeke, schrijver van o.a. 'Slaap!' en 'Dertig dagen'.

- Karol Lesman en Olga Tokarczuk over dé Poolse literaire klassieker: 'De pop' (1890) van Bolesław Prus.

- Jo Govaerts, Sławomir Shuty en anderen over literair Krakau.

- Alle genomineerden voor de C.C.S. Crone Stipendia 2015.

DUB geeft 2 x 3 kaarten weg voor de vrijdagavond 15 mei. Om kans te maken mail je vóór 11 mei naar DUBprijsvraag@uu.nl  o.v.v. ‘City2Cities– DUB’. De winnaars krijgen 13 mei bericht. Vergeet niet je adres erbij te zetten! 

Facebook Twitter Whatsapp Mail