Win kaarten voor de lezing 'How To Save Democracy' van Yascha Mounk

Steeds vaker zouden individuele rechten en de wil van de meerderheid, dé twee fundamentele uitgangspunten van onze democratie, met elkaar in conflict zijn. Waar technocraten politieke vragen steeds vaker depolitiseren, willen populisten zoals Trump of Orbán een democratie zonder oog voor minderheden. Dit zou ervoor zorgen dat onze democratie komt.

Tijdens de 9e Marchant-lezing How to save democracy gaat Yascha Mounk in op de vraag waarom deze ontwikkelingen onze democratie in gevaar brengen, en hoe we haar kunnen redden. Co-referent is Tom van der Meer.

Yascha Mounk
Harvard-politicoloog Yascha Mounk schreef de internationale bestseller The People versus Democracy – Why Our Freedom is in Danger and How to Save It.

Tom van der Meer
Hoogleraar politicologie Tom van der Meer (Universiteit van Amsterdam) is gespecialiseerd in thema’s rondom politiek vertrouwen, electorale volatiliteit en politieke socialisatie. Tevens is hij lid van de Staatscommissie parlementair stelsel.

Over de Mr. Hans van Mierlo Stichting
De Mr. Hans van Mierlo Stichting is het onafhankelijke wetenschappelijk bureau van D66. Zij heeft tot doel om het sociaal-liberale gedachtegoed verder te ontwikkelen en te verspreiden. Tijdens de jaarlijkse Marchantlezing nodigt de Van Mierlo Stichting internationaal gerenommeerde gastsprekers uit om een specifiek aspect van het sociaal-liberale gedachtegoed te bespreken.

Bij het aanschaffen van het ticket is het mogelijk een donatie te doen aan de Mr. Hans van Mierlo Stichting. Voor meer informatie hierover kun je kijken op hun website.

Winnen
DUB mag 2 x 3 kaarten weggeven voor de lezing op 7 februari (aanvang 19.30 uur) in TivoliVredenburg. Mail om kans te maken op twee vrijkaarten voor 3 februari je naam en telefoonnummer naar dubprijsvraag@uu.nl winnaars ontvangen persoonlijk bericht.

 

Advertentie