Win kaarten voor de Nacht van de Utrechtse Geschiedenis

Oktober is de maand van de geschiedenis, maar de echte reden voor deze eerste editie van de Nacht van de Utrechtse Geschiedenis is het 95-jarig bestaan van de historische vereniging Oud-Utrecht. Het is de bedoeling om hier na dit jaar een terugkerend feest van te maken.

Programma
Deze avond kun je je kennis over de Utrechtse opstanden laten bijspijkeren door journalist Ad van Liempt, junior conservator Annabel Dijkema en stadsconservator René de Kam. Verder legt gemeente- en rijksarchivaris Kaj van Vliet uit waarom opstanden niet per se goed zijn voor archieven en in Lloyd Davies kun je een filmprogramma bekijken met Utrechtse archiefbeelden.

Meer zin om zelf in opstand te komen? Schrijf een pamflet, neem een tattoo of laat je horen tijdens een echt Uteregse quiz onder leiding van Koos Marsman. En om het compleet te maken zijn er ook de nodige historische hapjes en lokale biertjes. Bekijk hier het volledige programma.

Hoofdlocatie Utrechts Archief
Het grootste deel van het programma vindt plaats in Het Utrechts Archief. Maar bezoekers worden ook door gidsen meegenomen voor een geschiedenisrondleiding door de stad.  Daarnaast zijn de Domkerk en DOMunder de hele avond open voor publiek, met een aangepast programma.

Winnen
De avond start zaterdag 13 oktober om 20.00 uur (deur open vanaf 19.00 uur) bij het Utrechts Archief, Hamburgerstraat 28 in Utrecht. DUB geeft 2 x 2 kaarten weg. Mail, om kans te maken op twee kaarten, uiterlijk woensdag 10 oktober je naam en telefoonnummer naar DUBprijsvraag@uu.nl winnaars ontvangen persoonlijk bericht.

 

Advertentie