Win kaarten voor: De onverwachte jaren zestig in TivoliVredenburg

In zijn nieuwste boek De jaren zestig beschrijft Geert Buelens de jaren zestig vanuit een werelds perspectief. Op 12 maart grijpt hij de presentatie van zijn boek aan om in enkele onverwachte ontwikkelingen uit die tijd te duiken. Aan de hand van film- en muziekfragmenten neemt hij de bezoekers mee terug in de tijd.

Het programma
Met columnist Hadjar Benmiloud bespreekt hij de opkomst van het feminisme en de seksuele revolutie – hoe hangen deze ontwikkelingen met elkaar samen? En wat betekenen ze in tijden van #metoo? Met publiciste Tracy Metz bekijkt hij de parallellen tussen de strijd voor gelijke rechten door de burgerrechtenbeweging en de huidige spanningen tussen wit en zwart in de VS.  Met schrijver Dalilla Hermans gaat hij na welke invloed migranten uit onder meer Afrika en Zuid-Amerika uitoefenden in het tot dan toe ‘witte’ Westen.

Ook laat Buelens zien welke spannende, innoverende kunst en films in de jaren zestig in het – voor westerse ogen grijs en saaie - communistische Oostblok gemaakt werden. Singer-songwriter Sabrina Starke brengt een ode aan Nina Simone – één van de bekendste iconen van het zwarte protest. De avond vol boordevol film en muziek staat onder leiding van journaliste Sophie Derkzen.

Deze avond wordt georganiseerd door Centre for the Humanities van de Universiteit Utrecht,  TivoliVredenburg, Het Literatuurhuis, het Vlaams-Nederlands Huis deBuren en Ambo/Anthos uitgevers.

Winnen
Het evenement begint 12 maart om 20.00 uur in zaal Cloud Nine van TivoliVredenburg. DUB mag 2x2 kaarten weggeven! Wil jij twee kaarten winnen? Mail dan uiterlijk 10 maart je naam en telefoonnummer naar: dubprijsvraag@uu.nl.

Advertentie