Win kaarten voor: Diptych in Stadsschouwburg Utrecht

Met de scènes in Diptych creëert Peeping Tom een intrigerende voorstelling over de absurditeit van het bestaan. (Acrobatische) dans, zwarte humor en filmische licht- en geluidseffecten, alles draagt bij aan de raadselachtige sfeer waarin de personages zich bewegen en waaruit ze niet kunnen ontsnappen. Ze waren op zoek naar een ideaal, ze vertrokken met een droom en met hoop. Nu dwalen ze door een mysterieus en macaber labyrint. De personages leven tussen realiteit en verbeelding, meegevoerd door natuurlijke krachten die hen naar een onzeker lot leiden. Gabriela Carrrizo en Franck Chartier creëren een verontrustende, donkere en gesloten wereld - typisch voor het werk van Peeping Tom - en combineren dit met een extreme dans- en bewegingstaal die een centrale plaats inneemt in de stukken.

Filmisch
Elk deel van het tweeluik heeft zijn eigen unieke setting die doet denken aan een filmset. 'The missing door' speelt zich af in een salon of gang vol deuren die niet openen. De actie in 'The lost room' vindt dan weer plaats in een kajuit op een schip, waarbij gefocust wordt op de interne wereld van de personages. De decorwissels tussen elk stuk gebeuren in het zicht van het publiek en worden deel van de voorstelling, als een live filmmontage. Voor deze voorstelling creëert Peeping Tom een nieuwe adaptatie van de twee korte creaties die Gabriela Carrizo en Franck Chartier tussen 2013 en 2015 maakten met het Nederlands Dans Theater (NDT 1).  

Winnen
DUB mag 2 x 2 kaarten weggeven voor de voorstelling op woensdag 1 juni (20.00 uur - 21.10 uur) in Stadsschouwburg Utrecht. Mail, om kans te maken op twee kaarten uiterlijk 31 mei voor 12.00 uur je naam en telefoonnummer naar dubprijsvraag@uu.nl. Winnaars ontvangen persoonlijk bericht.

Tags: prijsvraag

Advertentie