Win kaarten voor Double bill: If only my belly was made of gold in Stadsschouwburg Utrecht

Foto's: Stadsschouwburg Utrecht

Op deze avond krijgen kijkers een double bill te zien in Stadsschouwburg Utrecht: twee voorstellingen van jong, aanstormend talent. Een fysieke theaterperformance over de dikke buik. Hoe dik? "Dikker dan de buiken van de paspoppen die u afgelopen week in de etalage zag."

Over de voorstelling
"Zou u de buik van Jelmer kunnen omschrijven?’" vraagt Anne aan de moeder van Jelmer. In deze voorstelling wordt de intieme verhouding tussen de performers en hun opvoeders weergegeven. Vragen als: welke invloed hebben we op elkaar en hoe worden we mens in de complexe relatie van kijken en bekeken worden? "Kunt u nog iets anders vinden van de dikke buik dan ‘lelijk’?" vraagt Edwin aan de moeder van Pien. De dikke buiken van de 5 performers transformeren in het tweede deel van de voorstelling van omstreden extra-vet-opslagen naar kunstobjecten, dynamische lappen vel en muziekinstrumenten. Naar opslagplekken vol pluis en emotionele apparaten. Een violist (zonder dikke buik) begeleidt hen.

SKIN
SKIN is een performance waarin twee lichamen een poging doen hun aangeboren fysieke kenmerken te overstijgen en samen te smelten tot één nieuw, alternatief lichaam. SKIN is het onderzoeksresultaat van een fysieke zoektocht van twee lichamen die binnen het genderspectrum pleiten voor meer fluïditeit.

Win
DUB mag 2 x 2 kaarten weggeven voor de voorstelling op 2 oktober 2021. Mail, om kans te maken op twee kaarten, uiterlijk 29 september je naam en telefoonnummer naar: dubprijsvraag@uu.nl. Winnaars ontvangen persoonlijk bericht.

Advertentie