© ANP FOTO 2015

Win kaarten voor het evenement: De staat van god

Body: 

Op 27 juni vindt in de Amsterdamse Stadsschouwburg het evenement: De Staat Van God plaats. Een avond vol korte colleges van Nederlandse wetenschappers. Met feiten en cijfers, spraakmakend onderzoek en opmerkelijke ideeën. DUB mag 2x2 kaarten weggeven!

Hoe uiten moslims hun activisme in Nederland? Hoe westers is het boeddhisme dat wij kennen? Staan onze hersenen ons toe om te geloven wat we willen? Wat maakt het zo moeilijk om de rouwbeertjes van de herdenking van vlucht MH17 weg te gooien? En wat doet de term ‘joods-christelijk’ met ons historisch besef? 

Tijdens De Staat Van God  wordt gekeken naar religie binnen de Nederlandse samenleving en wat doen we als we met religie geconfronteerd worden? 

UU-sprekers
Birgit Meyer, is hoogleraar religiewetenschapen aan de UU en In 2015 won ze de NWO-Spinozapremie en de Prijs voor de Akademiehoogleraar van de KNAW. Birgit zal een lezing houden over de rol van zintuigelijkheid en lichamelijkheid binnen religie. 

Berna Toprak volgt de research master Gender & Ethnicity aan de UU. Berna zal spreken over de relatie tussen religie, etniciteit en racisme. Als moslima en feminist zal ze spreken over haar persoonlijke ervaring op dit vlak. De Nederlandse vrouwenbeweging wordt nog vaak gezien als wit, moslima's die zich uitspreken als feminist worden daar nog vaak raar aangekeken. Tegelijkertijd is ze actief bij WOMEN INC, waarvoor ze zich buigt over vraagstukken met betrekking tot de vrouw en diversiteit in de Nederlandse samenleving.

De avond wordt georganiseerd onder leiding van Michael Schaap. Bekijk hier het programma van de avond. 

Winnen
DUB geeft 2x2 kaarten weg voor: De Staat Van God in de Stadsschouwburg Amsterdam op 27 juni van 19.30 uur tot 23.00 uur. Mail om kans te maken op twee kaarten voor 23 juni je naam en telefoonnummer naar DUBprijsvraag@uu.nl

Facebook Twitter Whatsapp Mail