Win kaarten voor Salomonsoordeel in Stadsschouwburg Utrecht

Body: 

De voorstelling Salomonsoordeel gaat over het grijze gebied van de asielprocedure. De voorstelling gaat in het voorjaar van 2021 pas in première, maar een eerste intieme versie hiervan wordt nu al gespeeld in verschillende woonkamers in Utrecht. DUB mag kaarten weggeven voor een eenmalige uitvoering in Stadsschouwburg Utrecht.

Read in English

In een intieme huiskamersetting volg je samen met Ilay den Boer de procedure van een asielzoeker en kom je tot een besluit. Ilay gaat met het publiek in gesprek over de besluiten die er moeten worden genomen en toont de dilemma’s binnen de asielzoekersprocedure: wat acht je geloofwaardig? En welke feiten zijn zwaarwegend genoeg om iemand volgens de relevante juridische criteria een verblijfsvergunning te verlenen? Om daarna samen te bepalen of het bestaande systeem moet worden gehandhaafd of radicaal moet worden veranderd. rechtvaardig besluit Vanuit de overtuiging dat we met z’n allen verantwoordelijk zijn voor de omgang met vluchtelingen, vraagt Ilay het publiek om gezamenlijk tot een rechtvaardig besluit te komen. Maar wat betekent dat? En waar lopen we tegenaan? Wat zijn er voor veranderingen nodig? Een project dat niet enkel een verhaal komt vertellen, maar ook wil leren van de bezoekers.

Eerste fase
Dit project is de eerste fase van Salomonsoordeel, een groter project dat zal leiden tot een locatievoorstelling die vanaf mei 2021 in verschillende steden te zien zal zijn. Deze huiskamertournee in het najaar van 2020 stelt dezelfde vragen in een intiemere setting en is een volwaardige stand-alone.

Winnen
DUB mag twee kaarten weggeven voor de voorstelling op zaterdag 28 november. Mail, om kans te maken op twee kaarten, uiterlijk vrijdag 27 november 12.00 uur je naam en telefoonnummer naar dubprijsvraag@uu.nl. Winnaars ontvangen persoonlijk bericht.

 

  

Facebook Twitter Whatsapp Mail