Win kaarten voor Salomonsoordeel - Stadsschouwburg Utrecht

Over de voorstelling
Wanneer Hassan, een goede vriend van Ilay uit Gaza, wordt afgewezen door de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND), besluit hij te willen leren over de asielprocedure en te zoeken naar de logica erachter. Na zeven maanden werken bij de IND leert hij de Nederlandse asielprocedure te begrijpen en waarderen. Anderzijds bevinden zich, tussen alle kennis die hij opdoet om het systeem te doorgronden, niet altijd de antwoorden. Net zoals de baby in de mythe van het Salomonsoordeel, dreigt Ilay verscheurd te worden: als een goede vriend van Hassan weet hij dat het leven van zijn vriend in gevaar zal zijn in Gaza. Als een opgeleide hoor- en beslismedewerker realiseert hij zich dat hij Hassan’s asielrelaas ongeloofwaardig zou hebben verklaard en ook zou hebben afgewezen.

De drive om de asielprocedure volledig te doorgronden voerde Ilay langs het asielzoekerscentrum, de IND én de Rechtbank Amsterdam waar hij als griffier in opleiding de beroepsfase van afgewezen asielzoekers bijzat. Daarna bezocht hij burgers, illegalen, experts en politici in hun huiskamers om zijn verhaal te vertellen en hen uit te nodigen om samen na te denken.

En nu, als eindbestemming van dit proces, nodigt Ilay zijn vriend Hassan uit op het toneel om zich samen met zijn IND-mentor Peter én het publiek af te vragen waar wij met elkaar de wijsheid vandaan moeten halen voor een Salomonsoordeel. Hoe pakken wij met elkaar de verantwoordelijkheid?

Winnen
DUB mag twee kaarten weggeven voor de voorstelling op zondag 11 juli aanvang 19.30 uur. Let op: als Nederland met het EK voetbal doordringt tot de kwartfinales, de halve finales en de finale, zal de voorstelling i.v.m. geluidsoverlast en drukte op de Neude om 18.00 uur plaatsvinden. Mail, om kans te maken op twee kaarten, uiterlijk dinsdag 6 juli je naam en telefoonnummer naar dubprijsvraag@uu.nl. Winnaars ontvangen persoonlijk bericht.

Advertentie