Win kaarten voor 'Stravinsky’s Vuurvogel Uitgelegd' in TivoliVredenburg

Op 9 maart 2017 onthult Dirigent Jules van Hessen de geheimen van Stravinsky's Vuurvogel. Hij krijgt hierbij live ondersteuning van het Radio Filharmonisch Orkest. DUB geeft kaarten weg voor deze voorstelling in TivoliVredenburg. 

Stravinsky werd beroemd met het ballet de Vuurvogel. Het ballet is gebaseerd op een Russische legende dat gaat over twee magische wezens: de Vuurvogel, die het goede vertegenwoordigt, en de kwade tovenaar Kosjtsjej, de Onsterfelijke die dertien prinsessen gevangen houdt. Op een dag vangt jonge Prins Ivan de vuurvogel. Wanneer hij belooft het dier vrij te laten krijgt hij een magische veer. Die heeft hij nodig om de prinsessen te redden. De Prins gaat de strijd aan met Kosjtsjej en zijn soldaten om de prinsessen te bevrijden. Uiteindelijk lukt het de Prins door de dans van de vuurvogel en de magische veer om de betovering van Kosjtsjej te verbreken.

Het verhaal van dirigent Jules van Hessen
Dirigent Jules van Hessen vertelt in Stravinky's Vuurvogel Uitgelegd  wat de composities in de Vuurvogel zo vernieuwend maakte, wat ervoor zorgde dat het Russische sprookje tot leven komt en waarom balletmuziek ook mooi is zonder ballet. Tijdens Jules’ verhaal speelt het orkest de cruciale fragmenten, bijzondere solo’s en spannende overgangen. Na de pauze speelt het orkest het hele stuk.

Winnen
DUB geeft 2x2 kaarten weg voor Stravinsky’s Vuurvogel Uitgelegd op 9 maart 2017 in TivoliVredenburg. Wil jij twee kaartjes winnen? Mail dan vóór 6 maart je naam en telefoonnummer naar: DUBprijsvraag@uu.nl

Advertentie