Win tickets voor restaurant de Maaltuin in de Werkspoorkathedraal

Restaurant de Maaltuin
Foto's: Julie Nijburg

Bruisende verhalen, lekker eten en drankjes tot in de late uurtjes. Het kan allemaal tijdens een avond in restaurant de Maaltuin. De Maaltuin is een combinatie van culinair uiteten en een museumbezoek. Zo heb je voor je aan tafel schuift de kans om de locatie te verkennen en meer te leren over de geschiedenis van de plek. Het is bijna iedere maand weer een verrassing waar het restaurant zich vestigt. Cultureel erfgoed in Utrecht zoals Slot Zuylen, vliegbasis Soesterberg, en klooster Doornburgh zijn al voorbij gekomen. 

de Maaltuin eten

Paleis Soestdijk
Op dit moment bevindt het restaurant zich op het landgoed van Paleis Soestdijk. Allereerst kun je een kijkje nemen in de oude garage van het Koninklijk Huis. Je wordt hier hartelijk ontvangen onder het genot van een heerlijke amuse en live muziek. Vervolgens kom je de Koninklijke stallen binnen via de rode loper waar Willem Alexander en Maxima over heen liepen toen ze trouwden. Op weg naar je tafel kom je daarna nog bordjes tegen met informatie over het landgoed.

Vanaf de 19e eeuw had het landgoed van Paleis Soestdijk een zelfvoorzienend bestaan. Het stookhout kwam van het bos, het water werd opgevangen in een watermolen en de jagers en moestuin voorzagen de bewoners van voedsel. Deze geschiedenis van het landgoed is nauw verbonden met de ideeën van de chef van de Maaltuin. Het vijf gangen diner is gevuld met seizoensgroenten en biodynamische wijnen en er wordt gebruik gemaakt van technieken om voedsel zo lang mogelijk te bewaren. 

Muziek duo

Werkspoorkathedraal
De volgende halte van de Maaltuin: de Werkspoorkathedraal. Deze bijzondere locatie nabij het centrum van Utrecht betreft een voormalige fabriekshal, opgericht in 1828. Er werden onder andere motoren, stoommachines en rollend materiaal geproduceerd. In 2015 onderging de Werkspoorkathedraal een renovatie waarbij oude elementen en details zoveel mogelijk werden behouden. Op dit moment dient de plek als evenementenlocatie, zoals dus nu voor restaurant de Maaltuin. Wat er deze editie op het menu komt te staan is nog een verrassing, maar er is in ieder geval keuze uit een vlees/vis menu of een vegetarisch menu en ook kun je er in plaats van wijn, alcoholvrije cocktails krijgen.

de Maaltuin amuse

Winnen
DUB mag 2 x 2 kaarten weggeven voor de Maaltuin in de Werkspoorkathedraal. Mail om kans te maken op twee kaarten je naam, telefoonnummer én favoriete gerecht voor 4 december naar dubprijsvraag@uu.nl. De Maaltuin vindt plaats van 8 t/m 30 december op elke donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag. Winnaars krijgen persoonlijk bericht en kunnen uit één van deze data kiezen. 

Tags: prijsvraag | horeca

Advertentie