Win vrijkaarten voor eerste Dag van de Filosofie in Utrecht

Een dag in het teken van de filosofie. Na Amsterdam en Tilburg kent Utrecht nu ook een Dag van de Filosofie. Omdat filosofie bijdraagt  aan het grondig, kritisch en genuanceerd doordenken van alle zaken des levens”, zegt initiatiefnemer Ingrid Robeyns, hoogleraar Filosofie.

Voor de ochtend zijn twee hoofdsprekers uitgenodigd. Het zijn de Duitse filosofe Dorothea Gädeke en de Utrechtse Annemarie Kalis. Gädeka zal het hebben over de vraag wat wij kunnen leren van de filosofie van Ubundu, een Zuid-Afrikaans concept dat het begrip menselijkheid als uitgangspunt van het filosofisch redeneren neemt. Kalis houdt haar lezing over zelfcontrole. Wat doen we eigenlijk als we onszelf controleren?

In de middag kunnen de deelnemers kiezen uit verschillende opties. Er zijn lezingen, onder meer over complottheorieën, dierethiek en straatpolitiek. Daarnaast zijn er debatten over nepnieuws, democratie en klimaatverandering. Tenslotte is het mogelijk te kiezen voor een filosofische stadswandeling. Filosoof Paul Ziche laat plekken zien waar bekende filosofen woonden, maar zal ook over hoe filosofische concepten terug kan zien in de architectuur en hoe je filosofisch grip kunt krijgen op de stad.

DUB mag 2x2 kaartjes weggeven. Heb je interesse, mail dan voor donderdag 19 april 20.00 uur naar dubprijsvraag@uu.nl. Je hoort vrijdagochtend of je gewonnen hebt.

De Dag van de Filosofie is zaterdag 21 april in het Academiegebouw en begint om 10.00 uur. Kaartjes kosten 20 euro voor studenten en medewerkers van de UU en 30 euro voor andere belangstellenden.  (dat is inclusief lunch en borrel). Het programma is hier te bekijken, het is mogelijk kaartjes te bestellen.

Advertentie