Ken je klassiekers II: Aluin's Bijbelklassiekers

Oké, toegegeven: het woord ‘Bijbel’ klinkt niet sexy. Maar bij Aluins Bijbelklassiekers is het een heel ander verhaal.   

Kijk, klassiekers zijn niet voor niets klassiekers: het blijken toch maar weer de beste (en meest populaire) verhalen te zijn bij het publiek, keer op keer op keer. Ze hebben een houdbaarheidsdatum van ‘voor-altijd-en-eeuwig’, zowel op het gebied van lesjes moraliteit als grijpende verhaallijn. Als je na gaat hoe vet lang de Bijbel ondertussen al mee gaat, beste kinders, denk ik dat je wel kunt stellen dat dit de baas der bazige klassiekers is. De opperklassieker. De crème de la classique. De… je snapt ’t hele idee onderhand wel, denk ik. 
De verhalen uit dat dikke boek blijken ook echt zo saai nog niet! Fan van de old school sprookjes? Verhalen van 1001 nacht zijn nog best boeiend? Ja, dit is dus eigenlijk hetzelfde. Helden, reuzen, wonderen, pratende dieren, een vervloekte appel: jongens, het zit er allemaal in. 

Dit stuk is dus niet een of andere preek of poging tot bekering in vermomming, maar een heel toffe voorstelling met een tiental spannende verhalen. Met z’n drietjes voert Aluin eeuwen geschiedenis op –en ze doen het goed! De dame en twee heren pakken de heilige bundel en blazen het stof d’r af. Het enthousiasme waarmee de drie de verhalen zowel aankondigen als daadwerkelijk uitspelen is ontzettend aanstekelijk. Mega komisch, maar helemaal zonder te spotten met het Boek der boeken of de Lieveheer: chapeau!!! 

Hier heb je een trailertje om van te genieten –want genieten, is het. Goed om aan je lolz van de dag te komen, ook nog.

 

Ken jij je klassiekers? 
En dan is nu het moment van de waarheid aangebroken: hebben we jullie kunnen overtuigen?! Van 28 november t/m 1 december staat Aluin op de planken in Theater Kikker met een flink programma vol dubbelvoorstellingen en zelfs een lunchcombi. Lekkah! Klik door met dit linkje om alles eens op je gemakje te bekijken. 
 
Waar: Theater Kikker
Wanneer: 28 november t/m 1 december

Spel: Boris van Bommel, Hiske Eriks en Jilles Flinterman
Regie: Victorine Plante
Info en ticketjes: www.theaterkikker.nl
 

Dit artikel verscheen eerder op www.sapsite.nl , hét magazine over cultuur en uitgaan in Utrecht!


Tags: recensie | sapsite

Advertentie