Satellite Stories: de zomer in je bol

Oulu is een dorpje dat ligt op 65 graden noorderbreedte, zo ongeveer halverwege Finland. Met een beetje geluk kan je hier op de juiste tijd van het jaar het Noorderlicht zien. Het is ook de stad waar Satellite Stories vandaan komt. Op 7 februari reizen deze bleke Finnen af naar Tivoli in Utrecht. Hopelijk brengen ze ook het Noorderlicht mee.

Maar als ze dat niet doen, hebben we gelukkig nog hun muziek. Deze is even kleurrijk en zelfs zo springerig, vrolijk en pakkend dat je er bijna de zomer van in je bol krijgt. Zelf noemen de bandleden hun muziek ‘party indie’ er er is inderdaad genoeg te feesten met geweldige dansnummers als ‘Scandinavian Girls’ en ‘The Kids Aren’t Safe in the Metro’.

Heb je op de links hierboven geklikt? En klonk het bekend? De band wordt veelal vergeleken met bands als The Wombats, Two Door Cinema Club en Vampire Weekend. Inderdaad, allemaal bands waar het fijn op dansen is. Op 3FM is ‘Australia’ (video hieronder) deze week zelfs de SUPERCRAZYTURBOTOPHIT. Om nog maar even te benadrukken hoe snel het met deze band gaat...


Het voorprogramma wordt trouwens verzorgd door The Medics. In 2011 hoorden en verwachtten wij veel van deze band, maar daarna was de wind een beetje gaan liggen. Momenteel maakt de groep een doorstart en wij zijn in ieder geval heel erg benieuwd.

 Dit artikel verscheen eerder op www.sapsite.nl , hét magazine over cultuur en uitgaan in Utrecht!

Tags: sapsite | muziek

Advertentie