Biologen verstoppen zich in de IKEA

Lol. Verstoppertje spelen in de IKEA. Of liever ontstoppertje. Veertig leden van de studievereniging UBV togen dinsdagavond naar Kanaleneiland.

Het was twee jaar geleden een lumineus idee van de sportcommissie van UBV. Het populaire introweek-spel ‘ontstoppertje’ zou toch ook gewoon tijdens het studiejaar op andere locaties gespeeld kunnen worden? En waarom dan niet in het grootste warenhuis van Utrecht: de IKEA?

Het bleek een groot succes. Afgelopen week vond de tweede editie plaats van ‘IKEA-ontstoppertje’.

Voor de nitwits even snel de opzet van ontstoppertje. Iemand gaat zich verstoppen. De anderen gaan zoeken. Wie de verstopper vindt, moet zich op dezelfde plek verstoppen. De rest zoekt verder naar een uitdijende groep verstoppers.

Dinsdagavond waren veertig biologen naar de IKEA gekomen. Na een voedzame maaltijd van waarschijnlijk Zweedse gehaktballetjes, ging het spel los. En zo waren in een badkamer-slaapkamercombinatie van enkele vierkante meters op een gegeven moment enkele tientallen studenten te vinden: achter het gordijn, onder het bed, in de kast, etcetera.

Het personeel van de IKEA schijnt zich er weinig aan gelegen te laten liggen. De medewerkers zien er de humor wel van in. Maar de biologen benadrukken dan ook dat ze er geen zootje van maken en al het beddengoed weer netjes rechttrekken.

Advertentie