Bomen Universiteitsweg

Body: 

Systematisch werden afgelopen week bomen aan de Universiteitsweg ontworteld. Een kaalslag? Nee dus. Donderdag plaatsten mannen met feloranje hesjes nieuwe bomen.

Systematisch werden afgelopen week bomen aan de Universiteitsweg ontworteld. Een kaalslag? Nee dus. Donderdag plaatsten mannen met feloranje hesjes nieuwe bomen.

Grote vraagtekens doemden op. Hoe kunnen er zomaar zoveel bomen in een keer verwijderd worden? Aan de Universiteitsweg werkten enkele medewerkers praktisch alle bomen van deze weg tegen de vlakte. Vandaag bleek de schrik ietwat overhaast. Mannen in oranje hesjes brengen ons goed nieuws! Terwijl het verkeer langs hen heen raast, hebben de werklui hele andere dingen aan hun hoofd. Balancerend tussen de graspollen en de weg staat uitvoerder Peter aanwijzingen te geven. “Probeer hem iets meer naar je toe te trekken”, roept hij tegen één van zijn collega’s in de kraan. Met groot materieel zijn ze uitgerukt vandaag. Palen liggen naast elkaar gebonden in het gras, de eerste grote gaten zijn gedicht. Met nieuwe bomen!

“De iepen die hier stonden waren ziek”, zegt Peter. “Die moesten eruit gehaald worden, maar we plaatsen nu nieuwe bomen.” Tot opluchting van waarschijnlijk velen wordt het groen op de Universiteitsweg behouden.

Peter en zijn mannen zijn de hele ochtend al bezig. De nieuwe bomen zijn linden. Er staan er al een flink aantal in. Ze worden verstevigd met de palen die in het gras liggen. “De bomen hebben minimaal een jaar nodig om te wortelen. Zonder deze palen ligt de helft bij de eerste storm om.” Het is nu wachten op de eerste lenteknoppen.

 

Facebook Twitter Whatsapp Mail