Casa Confetti zonder water

Bewoner Aart moet water halen bij het drinkwaterkraantje om tanden te poetsen

Bewoners van het Leuvenplein in De Uithof moeten sinds dinsdagavond ineens zonder water zien te overleven. Dit is niet de eerste keer dat Casa Confetti zonder water zit, dus sommigen waren al goed voorbereid.

“Gisteravond rond 11 uur merkte ik dat er nog maar een klein straaltje water uit de kraan kwam”, vertelt bewoonster Maaike woensdagochtend 11 september. “Ik heb gelijk twee grote flessen en de waterkoker gevuld, want je weet nooit hoe lang je dan nog water hebt. We hebben ook geen licht op de gang en geen internet. Ik ga nu maar in de bibliotheek zitten, want ik heb internet nodig om te studeren.”

Dinsdag 10 september zaten vele bewoners van Casa Confetti 's avonds rond 11 uur ineens zonder water en internet. Annemiek van Vondel, woordvoerster van studentenhuisvester SSH: “Gisteren is gebleken dat er een storing bij de drie hoofdzekeringen zit. Hoe die is veroorzaakt is bij ons niet bekend. De hoofdzekeringen zorgen voor de liften, het licht op de gang, internet, televisie en de waterpomp. De eerste drie verdiepingen hebben gewoon water.” “Gelukkig wel”, reageert de kapper van de tweede verdieping. “Ik moet er niet aan denken dat we hier geen water hebben!”

“Allerlei installatiebedrijven zijn er al sinds vannacht mee bezig,” vertelt Vondel. “De hoofdverzekeringen moeten vervangen worden en dat is veel werk. We gaan ervan uit dat het voor 12 uur gerepareerd is.” Helaas heeft de SSH dat niet gehaald, op het moment van publiceren was de storing nog niet verholpen.

“Gelukkig had ik voor de storing gedoucht”, zegt bewoner Aart die weet dat dit niet de eerste keer is dat er storing in het gebouw is: in januari was er ook een dag geen water, de liften zijn vaak kapot en nu is het internet bij sommige woningen dus uitgevallen. “Mijn huisgenoot was er al op voorbereid en had nog een fles water staan. Nu wil ik tandenpoetsen, dus ga ik water halen bij het drinkwaterkraantje bij de bushalte. We hebben ook geen internet, dat vind ik wel naar, want ik wilde net gaan gamen.”

Bewoner Martijn vindt het internet niet het grootste probleem. “Ik ben net op weg naar het Van Unnikgebouw, want ik moet nodig naar de wc. Het is echt vervelend dat dat niet thuis kan!”

Advertentie