Docenten 'mean reviewen' zichzelf

Hollywoodsterren doen het al een tijdje: gemene tweets over zichzelf voorlezen. Canadese hoogleraren doen het nu ook. Mean tweets, maar dan academisch.

De Amerikaanse komiek Jimmy Kimmel begon ermee, en het is een succes: beroemdheden commentaar laten voorlezen over zichzelf. Canadese studenten lieten zich inspireren en vroegen hun hoogleraren reviews voor te lezen van de website ratemyprofessors.com. Dan krijg je onder andere: “Bryan is terrible at explaining material. Don’t let his stunning good looks and humor fool you into thinking this is an easy course” of: “Good lecturer, ugly shoes.”

Volgens een van de redacteuren van The Peak, het universiteitsblad dat het filmpje maakte, zijn de professoren een hit. Het filmpje is het meest bekeken item dat de redactie de afgelopen tijd heeft gemaakt, vertelt een redacteur aan de website Inside Higher Ed.

Eigenlijk hadden Utrechtse studenten en docenten Geesteswetenschappen dit natuurlijk moeten bedenken. Het had de ijzige discussie rondom het cursusevaluatiesysteem Caracal zeker goed gedaan.

Advertentie