Duurzame kroketten op koffiedik

Body: 

Het academiegebouw gaat het koffiedik verzamelen en daar worden oesterzwammen op gekweekt. Die oesterzwammen komen terug. Ze worden in het restaurant gebruikt in gerechten of komen terug in vegetarische kroketten.

“Dit is een heel bijzondere manier van duurzaam kweken”, zegt Erik van Dijk, directeur van bedrijf Oud-London dat de catering in het academiegebouw verzorgd. “Wij hebben hier sloten koffiedik en in plaats van dit weggooien, gaat het in een bestelbus en komt het als product weer terug.”

Het academiegebouw gaat het koffiedik verzamelen en daar worden oesterzwammen op gekweekt. Die oesterzwammen komen terug. Ze worden in het restaurant gebruikt in gerechten of komen terug in vegetarische kroketten.

“Dit is een heel bijzondere manier van duurzaam kweken”, zegt Erik van Dijk, directeur van bedrijf Oud-London dat de catering in het academiegebouw verzorgd. “Wij hebben hier sloten koffiedik en in plaats van dit weggooien, gaat het in een bestelbus en komt het als product weer terug.”

Initiatiefnemer is Jan Willem Bosman Jansen van GRO Holland uit Egmond. Hij is ermee begonnen in verschillende La Place-restauranten en won hiermee vorig jaar een innovatieprijs op de vakbeurs Horecava en kreeg dit jaar een nominatie. Het idee om oesterzwammen te kweken op koffiedik kreeg hij in Zimbabwe.

Deze week ging de eerste koffiedik naar Egmond. Volgende week zullen de eerste vegetarische kroketten op het Domplein arriveren.

 

Facebook Twitter Whatsapp Mail