Facebookactie ‘Broese moet blijven’

Body: 

Wie met weemoed terugdenkt aan Broese Kemink op de Stadhuisbrug kan nu op Facebook protesteren. Voor behoud van de winkel en tegen de managers van Polare?

Het kon natuurlijk niet uitblijven. Vorige week werd een Facebookpagina gelanceerd in protest tegen de sluiting van de Polare-boekhandel op de Stadhuisbrug, in Utrecht nog steeds beter bekend als ‘Broese’.

In vijf dagen hebben inmiddels meer dan 1750 personen de Facebookpagina ‘Broese moet blijven’ geliket. Op de pagina worden bovendien historische foto’s en anekdotes gepost door mensen met heimwee naar betere tijden van boekhandel Broese Kemink. Zo is er een brief uit 1843 te lezen die de oprichting van de winkel aankondigt.

De boekhandel die inmiddels deel uitmaakt van de Polare-keten is sinds vorige week gesloten. Polare kampt met financiële problemen. In 1974 was Broese Kemink nog de grootste boekhandel van Europa, volgens de initiatiefnemer van de Facebook-actie. “Wij willen kunnen blijven snuffelen en geïnspireerd raken door een ruim en divers assortiment aan boeken.”

Eind vorige week was er ook al een poëtisch protest tegen de sluiting. De ramen van de vestiging werden toen beplakt met enkele gedichten. 

Facebook Twitter Whatsapp Mail