Kleur polsbandje bepaalt of je bier krijgt

Body: 

Studenten met een geel polsbandje mogen bier of wijn bestellen. Rood polsbandje: frisdrank. Dat zijn de nieuwe regels van studievereniging MSFU "Sams" (Geneeskunde).

Studenten met een geel polsbandje mogen bier of wijn bestellen. Rood polsbandje: frisdrank. Dat zijn de nieuwe regels van studievereniging MSFU "Sams" (Geneeskunde).

De nieuwe drankregels die sinds 1 januari gelden (het landelijke verbod op verkoop van drank aan 18-minners) nopen studieverenigingen tot nieuw barbeleid. Wat doet je met het handjevol minderjarigen in je vereniging en hoe zorg je ervoor dat ze geen bier bestellen? 

Bij MSFU "Sams" (Geneeskunde) pakken ze de zaken extreem zorgvuldig aan, leest DUB op de Facebookpagina van de studievereniging. Het beleid? Een geel bandje voor de 18-plussers, een rood bandje voor de minderjarigen. De gelen mogen aan de bar bier bestellen, de roden worden opgescheept met een frisje. 

Bezoekers van borrels en feesten van MSFU "Sams" moeten sinds 1 januari een identificatiekaart meenemen, en krijgen dan een bandje. Minderjarigen, maar ook mensen zonder id-kaart, krijgen een rood polsbandje en dus geen bier.

Goh, wat een gedoe, dachten we bij DUB. Maar dat vindt Alise van Heerwaarde van het Sams-bestuur niet. “Niemand klaagt over de bandjes. Het werkt eigenlijk wel goed.”

Slechts vier leden van MSFU "Sams" zijn onder de 18 jaar. Waarom dan toch dit strenge beleid? Iedereen weet toch wie de vier minderjarigen zijn? Van Heerwaarde: “Er komen soms introducees mee naar borrels, en naar de feesten die wij iedere maand organiseren. Met de bandjes weten we zeker dat we de wet niet overtreden.”

Facebook Twitter Whatsapp Mail