Stapavond in Middelburg

Uitgaan in Middelburg? Is dat wat? Dinsdag en donderdag zijn de traditionele stapavonden van de studenten van het University College Roosevelt. DUB nam de proef op de som.
Standplaats Middelburg
Het University College Roosevelt bestaat 10 jaar. DUB schrijft een reeks artikelen over dit tweede college van de UU. Kijk  hier.

Dinsdagavond. De voorhoede van de DUB-redactie komt aan in Middelburg voor een artikelenreeks over het University College Roosevelt. De pleinen liggen er wat verlaten bij. Hoezo dinsdagavond stapavond? Op het gezicht lijkt die boodschap niet echt te kloppen. Of komt dat doordat de meeste studenten pas volgende week terugkeren?

Na het oversteken van het lege marktplein, met het imposante gebouw van het  'Roosevelt' op de achtergrond, zien we wat leven in de brouwerij. Voor de kroeg Seventy-Seven staan jonge studenten te joelen. Ze hebben zich bijzonder uitgedost met een hazenoren en ze roken als ketters.

Binnen wordt de donkere ruimte opgelicht door een vloed van laserlichtjes. Nog meer studenten in bijzondere outfit, een koeienkop bij de ene groep, een stokpaardje bij de ander. Wat blijkt? Deze kroeg maakt deel uit van de pubcrawl in het kader van de midsemester-introductie. Class 2016 is gearriveerd.

De groepjes nieuwe studenten trekken door de stad en bezoeken een aantal kroegen waar ze opdrachten moeten vervullen. Het bedenken van een eigen drankje bijvoorbeeld, dat het bestuur van de studentencommissie Rasa moet testen. In deze kroeg is dat een applepieshot, een vleugje van de likeur cuarenta y tres, met kaneel, appelsap en slagroom. Ook moeten ze een dansje bedenken en meebrullen met het moderne volkslied  De Zeeuwse Kust van BLØF.

“We gaan door tot twaalf uur”, schreeuwt een van de organisatoren boven de muziek uit.  Ondeugend voegt hij eraan toe: “Maar het zou ook wel eens wat later kunnen worden.”  De kroegbazen zijn er blij mee. “De studenten waren half december al vertrokken, mooi dat ze er vanaf volgende week weer zijn."

Advertentie