Trendsetters in het tafeltennis

De tafeltennisvereniging UST Traiectum baart opzien in conservatief pingpongland. Niet alleen vanwege een geheel vrouwelijk bestuur, maar vooral vanwege het clubtenue. 

Grauw Oostblokblauw, diep Chinees rood. Dat zijn zo´n beetje de populaire kleuren van de shirts van Nederlandse tafeltennisverenigingen. Dat moet anders dacht het eerste bestuur van de nieuwe Utrechtse studentenvereniging UST Traiectum die op 22  november 2011 officieel het licht zag.

En laat het nu om de enige club in Nederland gaan met een geheel vrouwelijke leiding. Op de bestuursfoto zien we voorzitter Alannah de Roos (Pedagogische Wetenschappen), Melanie van Berkum (Science Education and Communication), Susanne van Berkum (aio Scheikunde) en Sascha Kwakernaak (afgestudeerd pyschologe).

We zien ook welke kleur de dames gekozen hebben voor de cluboutfit: knalroze. Opvallen doet het zeker. Maar op bezoek bij clubs in de polder is de scepsis soms niet van de lucht. Zeker de mannelijke spelers krijgen het voor de kiezen.‘Roze bij jongens? Tja, dat zegt wel wat over ze hè?´

UST Traiectum heeft op dit moment 25 spelers en wil groeien. Ze zoeken meer vrouwen, maar zeker ook meer mannen. Spijt van de kleurkeuze hebben de dames niet. De opvallende kleur zorgt immers  ook voor herkenbaarheid  en voor binding met de club.

En misschien hebben ze zelfs wel een vooruitziende blik gehad. In het macho voetbal is roze sinds dit jaar helemaal the next big thing. Na een aanvankelijke hausse aan kritiek is het roze uitshirt van de FC Utrecht nu het best verkochte clubshirt ooit. Ook de Italiaanse club Juventus treedt in het roze aan. En Nike kwam onlangs met roze voetbalschoenen.

Dus mannen … trek aan dat kekke roze shirtje. Kijk eerst maar even op de  … wat roze … clubsite van UST Traiectum.

 

Advertentie