Voormalig hoogleraar verstuurt nu Valentijnsgames

Wil je vrijdag echt niet aankomen met de zoveelste Forever Friends-kaart van Hallmark? Dan biedt het jonge bedrijfje van voormalig gameshoogleraar Mark Overmars misschien een grappig alternatief voor die suffe dikke beer: een e-card met een spelletje.

Is je geliefde dol op sudoku’s en legpuzzels? Of is je gewenste partner in de ban van slicers en blasters? Via de nieuwe dienst www.greetinggames.com kun je vrijdag een digitale Valentijnskaart sturen in de vorm van een spelletje. Speelt de ontvanger het spel uit, dan wordt hij of zij beloond met jouw intieme Valentijnswens.

De Valentijnsgames zijn ontworpen door het jonge bedrijf Tingly Games. Eén van de grondleggers van die start-up is ex-hoogleraar Mark Overmars. Overmars nam vorig jaar afscheid van de universiteit om zich helemaal op de commerciële markt te storten. Tijdens een afscheidsinterview met DUB in september deed hij nog geheimzinnig over het project waarmee hij de gamewereld wilde verrassen.

Eind vorig jaar lanceerde Tingly Games zijn innovatieve concept: games die je kunt versturen via internet en kunt spelen op je pc, tablet of mobieltjes. Bezoekers van de greeting games-site kunnen verjaardagsgames, beterschapgames of ‘zo maar’-games verzenden met een persoonlijke boodschap. De eerste twee kaarten die je verstuurt zijn gratis.

De Valentijnsgames kunnen natuurlijk ook anoniem verzonden worden, Tingly Games wil dat ontvangers in de toekomst ook kunnen reageren, zegt het bedrijf op technologie-site Emerce. Mogelijk krijgt de term voorspel er dan een heel andere dimensie bij.

Advertentie