Win 3D-minigebouwen Utrecht Science Park

Body: 

Welk gebouw in het Utrecht Science Park wordt hierboven op de foto door een 3D-printer gemaakt? De eerste drie lezers die het goed raden, winnen een 3D-minigebouw.

Welk gebouw in het Utrecht Science Park wordt hierboven op de foto door een 3D-printer gemaakt? De eerste drie lezers die het goed raden, winnen een 3D-minigebouw.

In het nieuwe kantoor van het Utrecht Science Park (USP) staat dezer dagen bijna continu een 3D-printer te ratelen. In ‘groen plastic’ reproduceert deze printer een groot aantal gebouwen. Zo staat er een geel David De Wiedgebouw, een grijzig Van Unnikgebouw, een subtiel vormgegeven Bestuursgebouw en een in een enkel kleurtje weergegeven Casa Confetti.

Met het printen van de gebouwen wil USP laten zien wat voor onderzoek er zoal plaatsvindt op het science park. In het UMC Utrecht zijn wetenschappers bezig met het printen van kraakbeenimplantaten. Uiteindelijk hopen ze met deze 3D-geprinte implantaten gewrichtsschade in bijvoorbeeld knieën te herstellen.

"Wij hebben nu ook een 3D-printer in ons gebouw staan”, vertelt Merel Koene van het USP. “Het is een mooi voorbeeld van de huidige technologische ontwikkeling. Het past bij een science park waar voortdurend wordt gewerkt aan nieuwe oplossingen. De 3D-printer is ontwikkeld door het Utrechtse bedrijf Protospace dat wij hiermee ook een podium geven."

Koene vindt het prachtig dat er een mini-USP gebouwd kan worden. En krijgt van mensen die het zien positieve reacties. Daarom wil ze drie minigebouwen van het Utrecht Science park zomaar cadeau geven. Twitter naar @UtrechtSciPark welk gebouw op bovenstaande foto geprint wordt. De eerste drie goede antwoorden worden beloond met een gebouw dat je kunt ophalen in het USP-kantoor (Heidelberglaan 11). 

Facebook Twitter Whatsapp Mail