Winnaar essaywedstrijd is onvindbaar

De winnaar van een schrijfwedstrijd voor studenten kwam dinsdag niet opdagen bij de prijsuitreiking. De inzender gebruikte een pseudoniem en liet het prijzengeld (500 euro) aan zich voorbijgaan.

Na een plechtig verhaal over de bezuinigingsoperatie bij de faculteit Geesteswetenschappen, kon decaan Wiljan van den Akker dinsdag bij de facultaire jaaropening een financiële meevaller van jewelste melden. De winnaar van de G5-schrijfwedstrijd, waarbij studenten in 1500 woorden iets moesten schrijven over studeren en diversiteit, bleek namelijk een pseudoniem te hebben gebruikt en is onvindbaar. En dus kon het prijzengeld (500 euro) niet worden uitgereikt.

De decaan vroeg nog wel even aan de toehoorders of de “mystery guest” in hun midden zat. Dat bleek niet zo te zijn. 

Het stuk van de anonieme auteur stak “met kop en schouders” boven de andere inzendingen uit, vertelt een van de organisatoren van de essaywedstrijd. Een andere inzending laten winnen was daarom geen optie. De winnaar is gemaild met de blijde boodschap, maar heeft niet gereageerd. De schrijfwedstrijd wordt dit studiejaar nogmaals georganiseerd. Dan kunnen ook studenten van andere faculteiten deelnemen, niet alleen die van Geesteswetenschappen. 

Advertentie