Win kaarten voor Mahler: Meesterwerk in Concert

TivoliVredenburg en DUB geven deze week kaarten weg voor de eerste aflevering van de nieuwe serie Meesterwerk in  concert: Mahler 1 Uitgelegd, op 23 oktober.

Voor iedereen die wel eens wil weten hoe het borrelde in het hoofd van een beroemde componist, en iedereen die wil weten hoe een dirigent een orkestpartituur in muziek omzet, presenteert TivoliVredenburg iets nieuws: Meesterwerk in Concert.

Op 23 oktober ontrafelt dirigent Jules van Hessen met live ondersteuning van het Gelders Orkest de geheimen van Mahlers Eerste Symfonie. Hij legt uit hoe het kinderlied ‘Vader Jacob’ een dronken begrafenismars werd, wiens muziek Mahler schaamteloos kopieerde en waarom hij een koekoek de verkeerde melodie liet zingen.

Tijdens het  verhaal van Van Hessen speelt het orkest de cruciale fragmenten, bijzondere solo’s en spannende overgangen. Na de pauze is de hele symfonie te horen.

Wat moet je doen? Stuur voor vrijdag 17 oktober 12.00 uur een mail naar win@tivolivredenburg.nl o.v.v. “DUB - Mahler” en vertel waarom jij erbij wil zijn. De winnaars krijgen op vrijdagmiddag 17 oktober bericht.

Advertentie