Gemengde reacties op fietsparkeerverbod Drift

Gemengde reacties op fietsparkeerverbod Drift
Gemengde reacties op fietsparkeerverbod Drift

Je fiets of brommer parkeren op de Drift mag niet meer. Wij interviewden de wethouder over het verbod. En wat vinden studenten er eigenlijk van? "Die auto’s mogen ook nog wel verdwijnen."

Brommers en fietsen parkeren op de Drift mag niet meer. Vanaf 20 september worden geparkeerde brommers en fietsen door de gemeente verwijderd. Deze week al worden studenten actief gewezen op het nieuwe fietsbeleid, onder andere via fietslabels, posters en spandoeken.

De reacties van studenten op het fietsbeleid zijn gemengd, blijkt uit een videoreportage die DUB afgelopen maandag maakte (zie video onder). “Het ruimt wel op, maar ik vind toch dat er nog weinig fietsenstallingen zijn”, zegt een studente. Een andere student snapt niet waarom auto's nog welkom zijn op de Drift. "Ontzettend zonde."

Het nieuwe fietsbeleid en de nieuwe parkeerplekken zijn afgelopen maandag bij de start van het nieuwe studiejaar gepresenteerd. Wethouder Lot van Hooijdonk zegt tegen DUB dat het fietsparkeerverbod op de Drift er vooral moest gekomen voor de hulpdiensten. Die begonnen zich zorgen te maken of ze er nog langs konden.  

Om studenten op het nieuwe beleid voor te bereiden plaatste de gemeente in de zomer al een aantal bankjes op de Drift. Ook kwamen er in de omgeving ongeveer 500 nieuwe fietsparkeerplekken bij. Studenten kunnen hun fiets nu parkeren in de grote stalling op de Keizerstraat, op het Janskerkhof en voor de City-bioscoop.

En wat gebeurt er met je fiets als je deze toch op de Drift parkeert? Van Hooijdonk: “We gaan er vanuit dat we mensen kunnen verleiden om de alternatieven te gebruiken. Maar als het echt buiten de perken gaat, dan zullen we toch gaan handhaven en dat betekent dat de fietsen weggehaald zullen worden.”

Advertentie