Collegezalen: The Good, the Bad and the Ugly

Collegezalen: The Good, the Bad and the Ugly
Collegezalen: The Good, the Bad and the Ugly

Niet elke collegezaal is even populair onder studenten. We gaan op zoek naar de beste en slechtste onderwijsruimtes van de Universiteit Utrecht.

Weinig populair zijn de collegezalen Achter de Dom. De tafeltjes en stoeltjes zijn te klein en in de zomer is het er te heet. "Afgelopen jaar is er iemand flauwgevallen", zegt letterkundestudent Rik Vangangelt in onderstaande videoreportage.

Ook collegezaal Paars in het Ruppertgebouw komt slecht uit de bus. "Het is allemaal recht. Als je achterin zit, zie je helemaal niks", aldus een student.

Beter te spreken zijn studenten over de onderwijsruimtes in de recent gerenoveerde Spinoza Hall op het terrein van het University College Utrecht. Vooral de vele stopcontacten zijn populair: studenten kunnen nu overal hun mobiel of laptop opladen. Studenten van de faculteit Geesteswetenschappen en de opleiding Economie krijgen college in de Spinoza Hall.

De verbouwing van de Spinoza Hall is onderdeel van een project van de Universiteit Utrecht waarbij 5 miljoen euro wordt geïnvesteerd in de verbetering van onderwijsruimten. Het geld gaat onder meer naar de aanschaf van beamers en nieuwe white- en krijtborden.

Tags: collegezaal

Advertentie