Student Niels Peuchen is de campuscolumnist 2016

Body: 

Niels Peuchen heeft de campuscolumnistverkiezing van 2016 gewonnen. Hij zal het komende jaar elke twee weken een column voor DUB schrijven. Van de campuscolumnist wordt verwacht dat hij humoristisch en kritisch is, zo blijkt uit het videoverslag.

Niels Peuchen heeft de campuscolumnistverkiezing van 2016 gewonnen. Hij zal het komende jaar elke twee weken een column voor DUB schrijven. Van de campuscolumnist wordt verwacht dat hij humoristisch en kritisch is, zo blijkt uit het videoverslag.

Met zijn column ‘De protestgeneratie zijn we duidelijk niet’ won Niels Peuchen gistermiddag de verkiezing. Hij ontving op de nieuwjaarsborrel van DUB het Erik Hardemanstipendium van 1000 euro en mag het komende jaar zijn columns op DUB plaatsen.

Hij kreeg de voorkeur boven de andere genomineerden Kim Deen met haar column Het uitzicht en Evelyne Hermans die de column Het OPB daar pronken wij niet mee schreef.

Niels werd door de jury geprezen om zijn humor. Volgens jurylid en oud-campuscolumnist Ruud Schotting is dat één van de belangrijkste aspecten waar een column aan moet voldoen, zegt hij in de video waar het vooral gaat om wat de lezers van een campuscolumnist  verwachten. 

Na zijn studie journalistiek aan de Hogeschool Utrecht volgt Niels nu de premaster Internationale betrekkingen in historisch perspectief op de UU. Hij straalt van blijdschap na de bekendmaking en zegt dat hij totaal niet had verwacht dat hij zou winnen. Waar zijn volgende column over gaat weet hij nog niet. “Ik heb nog geen concrete ideeën, maar er gebeurt genoeg om me heen. Ik denk dat het dus wel goed komt met de onderwerpen”, zegt hij.

Facebook Twitter Whatsapp Mail