Eerste uitzending studententalkshow Broodkast Show in teken van eerste keer

Broodkast Show #1: De Eerste Keer..
Broodkast Show #1: De Eerste Keer..

Elke laatste woensdag van de maand kun je kijken naar de talkshow De Broodkast Show van studenten Media & Cultuur. Gisteren was hun eerste live-uitzending met als toepasselijk thema 'De eerste keer'. Een van de gasten was hoofdredacteur Ries Agterberg vanwege zijn "interessante beroep".

Een aantal eerstejaars studenten Media & Cultuur heeft het initiatief genomen om een maandelijkse talkshow te maken. Na wat proeffilmpjes op Facebook en een promo op YouTube, ging de groep woensdag voor het eerst live. De bedoeling is dat deze Broodkast Show door een voor studenten is.

In de studio aan de Kromme Nieuwegracht bouwden de studenten een vrolijk talkshowdecor. De studenten hebben het professioneel aagepakt met drie camera's, twee publiekaanjagers, een regisseur en een presentator. Ivo Nijland is de vaste talkshowhost en als de show even voor 19.00 uur live gaat via hun eigen YouTube-kanaal heet hij het publiek van harte welkom.

Het programma is ambitieus in elkaar gezet. Filmpjes en gesprekken wisselen elkaar in rap tempo af. Na een kort gesprekje met Ivo over het ontstaan van de show, volgt een filmpje over de bucketlijst voor het studentenleven (vindt een plekje in de UB) en een reportage over films die je moet zien.

In de studio krijgen zangeres Lizet Vink, DUB-hoofdredacteur Ries Agterberg en Broodkastmedewerker Jaimie van Vliet een paar vragen voorgelegd met de opdracht: Never have I ever. Denk aan vragen zoals: 'Heb je wel eens dronken in de collegebanken gezeten' of 'Heb je ooit voor de kassa gestaan en blijkt je pinpas het niet te doen omdat je geen geld op de rekening had staan?'.

Lizet Vink zingt in de show een eigen geschreven nummer Solid Wall, Ries Agterberg krijgt vragen over wat het hoofdredacteurschap van DUB inhoudt en hoe je hoofdredacteur wordt. De Broodkast Show laat in een eerder opgenomen filmpje zien hoe het eraan toegaat op de redactie van DUB.

Het idee is dat de studenten elke laatste woensdag van de maand een liveshow gaan maken. Ze doen dit buiten het onderwijsprogramma om. Van de opleiding krijgen ze de mogelijkheid de faciliteiten te gebruiken en worden begeleid door practicumcoördinator Hans Schuurman. 

Advertentie