Willen studenten meer vrouwen in de Tweede Kamer?

Moeten er meer vrouwen in de Tweede Kamer? #UVote
Moeten er meer vrouwen in de Tweede Kamer? #UVote

De UU vraagt in het Westerdijkjaar aandacht voor de positie van vrouwen aan de universiteiten. Maandagochtend vond in het Academiegebouw de opening plaats van een portrettengalerij met vrouwen die in het spoor traden van de eerste Nederlandse vrouwelijke hoogleraar Johanna Westerdijk. Minister Bussemaker trekt bovendien behoorlijk wat geld uit voor méér vrouwelijke hoogleraren.

Maar hoe zit het eigenlijk in de politiek? Met vrouwendag en de verkiezingen in aantocht vragen wij studenten: vind je dat er meer vrouwen in de Tweede Kamer moeten?

Deze aflevering maakt deel uit van een vijfdelige videoreportage over studenten en politiek, die DUB deze week verzorgt in samenwerking met hogeschoolblad Trajectum en de organisatie van stemfestival U Vote. De vragen die we de studenten stelden zijn onder meer ook: Zou je zelf politicus willen worden? Hoe speelt de politiek een rol in hun toekomst? En: wie wordt eigenlijk de nieuwe premier?

UU, HU en ROC organiseren stemfestival
Op donderdagavond 9 maart organiseren de Universiteit Utrecht, de Hogeschool Utrecht en het ROC een gratis stemfestival in TivoliVredenburg. Doel is om studenten te betrekken bij de politiek en hen te stimuleren te gaan stemmen op 15 maart.

Verschillende jonge partijpolitici geven acte de présence, en ook wiskundige Ionica Smeets en burgemeester Jan van Zanen zijn van de partij. Singer-songwriter Aafke Romeijn is een van de artiesten die zorgt voor de muzikale omlijsting. Hier vind je meer informatie over U Vote.

Lezen wat DUB eerder publiceerde over de Tweede Kamerverkiezingen? Dat kan!

Advertentie