Gaat de politiek ook over jouw toekomst?

Hoe heeft de politiek invloed op jouw toekomst? #Uvote
Hoe heeft de politiek invloed op jouw toekomst? #Uvote

Veel studenten mogen dit jaar voor het eerst stemmen. Op wie stem je dan? En waar laat je je door leiden? Den Haag klinkt ver weg. Maar toch worden daar beslissingen genomen die ook jou als student kunnen raken. Voor de ene student is die link duidelijker dan voor de ander.

Deze aflevering maakt deel uit van een vijfdelige videoreportage over studenten en politiek, die DUB deze week verzorgt in samenwerking met hogeschoolblad Trajectum en de organisatie van stemfestival U Vote. De vragen die we de studenten stelden zijn onder meer ook: Zou je zelf politicus willen worden? Moeten er meer vrouwen in de Tweede Kamer? En: wie wordt eigenlijk de nieuwe premier?

UU, HU en ROC organiseren stemfestival
Op donderdagavond 9 maart organiseren de Universiteit Utrecht, de Hogeschool Utrecht en het ROC een gratis stemfestival in TivoliVredenburg. Doel is om studenten te betrekken bij de politiek en hen te stimuleren te gaan stemmen op 15 maart.

Verschillende jonge partijpolitici geven acte de présence, en ook wiskundige Ionica Smeets en burgemeester Jan van Zanen zijn van de partij. Singer-songwriter Aafke Romeijn is een van de artiesten die zorgt voor de muzikale omlijsting. Hier vind je meer informatie over U Vote.

Lezen wat DUB eerder publiceerde over de Tweede Kamerverkiezingen? Dat kan!

Advertentie