Wie moet de komende premier worden?

Wie wordt de nieuwe premier? #UVote
Wie wordt de nieuwe premier? #UVote

Mark Rutte hengelt deze dagen opzichtig naar de premierbonus. Gaat hem dat lukken? Of komt er iemand anders na de verkiezingen in het torentje? En wat als Geert Wilders de nieuwe premier wordt? Studenten vinden het moeilijk om een keuze te maken.

Deze aflevering maakt deel uit van een vijfdelige videoreportage over studenten en politiek, die DUB deze week verzorgt in samenwerking met hogeschoolblad Trajectum en de organisatie van stemfestival U Vote. De vragen die we de studenten stelden zijn onder meer ook: Zou je zelf politicus willen wordenMoeten er meer vrouwen in de Tweede Kamer? En: wat betekent de politiek voor jouw toekomst?

UU, HU en ROC organiseren stemfestival
Op donderdagavond 9 maart organiseren de Universiteit Utrecht, de Hogeschool Utrecht en het ROC een gratis stemfestival in TivoliVredenburg. Doel is om studenten te betrekken bij de politiek en hen te stimuleren te gaan stemmen op 15 maart.

Verschillende jonge partijpolitici geven acte de présence, en ook wiskundige Ionica Smeets en burgemeester Jan van Zanen zijn van de partij. Singer-songwriter Aafke Romeijn is een van de artiesten die zorgt voor de muzikale omlijsting. Hier vind je meer informatie over U Vote.

Lezen wat DUB eerder publiceerde over de Tweede Kamerverkiezingen? Dat kan!

 

Advertentie