Cabaretier Brigitte Kaandorp: ‘Bijzonder dat die jonge mensen mij nog kennen’

Comedian Brigitte Kaandorp in concert with students Utrecht orchesta
Comedian Brigitte Kaandorp in concert with students Utrecht orchesta
Brigitte Kaandorp bij de repetitie met het Utrechtsch Studenten Concert. Foto DUB

Het is de derde keer dat de Universiteit Utrecht samen met Parnassos dit UUnited Muziekfestival organiseert in TivoliVredenburg. Behalve Brigitte Kaandorp en USConcert zijn er meer studentengroepen en bekende artiesten te zien. Zo treedt het studentenvrouwenkoor Medusa op met Karin Bloemen, het close harmony gezelschap DeKoor met de gospelzanger Dwight Dissels, de Utrechtse Studenten Bigband met saxofonist Maarten Hogenhuis en USCantorij met de cellist Doris Hochsheid.

Opvallend bij deze editie is dat er gezocht is naar verrassende combinaties. Het Huisorkest zocht samenwerking met comedian Roel C. Verburg en het Utrechts Studenten Koor en Orkest staat samen op het podium met schrijver en literatuurcriticus Persis Bekkering. Zij zal korte introducties geven bij muziek van Grieg en Mozart.

De studentenmuziekgezelschappen mochten zelf aangeven met welke artiest ze wilden optreden. Daar is toen contact mee gezocht. In de video zegt Brigitte Kaandorp dat zij verrast is dat jonge mensen haar nog kennen. Datzelfde zou kunnen gelden voor artiesten als Karin Bloemen en Trijntje Oosterhuis. Toch blijkt de combinatie goed te werken. “Voor mij is het heel inspirerend om met jonge mensen samen te werken”, zegt Kaandorp in de video.

 

Je kunt nog naar UUnited in TivoliVredenburg op 24 maart.  Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar. Een normaal ticket is 20 euro, voor studenten geldt een speciaal tarief van 14 euro. De avond begint om 19.30 met het optreden van Brigitte Kaandorp en USConcert.

Advertentie