Drie studenten over hun passie

Draken, dumbbells en naald en draad

Wat maakt jou gelukkig: header
Hugo van der Wilt, Lara de Hoog en James MacSweeney. Foto's: Chamee Giezenaar

‘Ik vind het fijn dat iedereen zichzelf is, ook al spelen we niet onszelf’

Hugo van der Wilt (18)
Wiskunde en Natuurkunde

Dungeons & Dragons

Hugo van der Wilt

“Toen ik het voor het eerst online ging spelen, vond ik het meteen geweldig. En de eerste keer dat we in het echt speelden, was ik 100 procent verkocht.” Samen met vrienden speelt Hugo regelmatig het fantasyspel Dungeons & Dragons. Dit neemt vaak een flink aantal uren in beslag, van acht uur ’s avonds tot twee uur ’s nachts is geen uitzondering.

Het is een spel waarbij het verloop afhangt van de fantasie van de spelers en van dobbelstenen, maar ook van regels. Die worden bewaakt door de Dungeon Master, de rol die Hugo meestal aanneemt. Samen proberen spelers een missie te voltooien, zoals het redden van een vermiste bard. “Ik vind het helemaal leuk als spelers verrast zijn door een karakter, item of plot dat ik in het verhaal heb gestopt en hier hun verhaal op aanpassen.”

Hij heeft ook setjes dobbelstenen en een DM-scherm gekocht, een bord om zijn aantekeningen over de verhaallijn te beschermen. “Dat draagt allemaal bij aan de beleving van het spel.”


 

‘Het contrast met wat ik in mijn studie doe, is groot’

Lara de Hoogh (18)
College of Pharmaceutical Sciences

Kleding maken

Lara de Hoogh

“Ik ben begonnen met het maken van mijn eigen kleding toen ik in de brugklas zat, nu ongeveer zes jaar geleden. Op een camping waar we tijdens een vakantie waren, kon je kleine dingen naaien en dat vond ik erg interessant.”

Vier jaar lang kreeg Lara daarna elke vrijdag een workshop van een collega van haar moeder van wie ze veel leerde. Uiteindelijk werd ze tijdens de lockdown “echt verliefd” op het maken van kleding. “Toen moest ik alles zonder hulp doen en voelde ik dat ik er steeds beter in werd. Als je in mijn klerenkast kijkt, is een groot deel daarvan zelfgemaakt. Dat zegt waarschijnlijk al genoeg.”

Voordat ze farmacie ging studeren, overwoog Lara serieus om iets met mode te gaan doen. “Maar nu doe ik dit vooral om creatief bezig te kunnen zijn, iets waar ik verder niet heel veel aan toekom.”


 

'Na een lange dag in het lab moet ik mijn energie kwijt’

James MacSweeney (23)
Nanomaterials

Fitness

James MacSweeney

Masterstudent James was thuis in Ierland al vaak aan het fitnessen. Toen hij in Utrecht met een masterstudie begon, ging hij daar fanatiek mee door in sportcentrum Olympos. Voor zijn opleiding staat hij nu lange dagen in het laboratorium. Dat is vooral geestelijk zwaar, niet zozeer fysiek. “Ik ga zes keer in de week naar de sportschool om lekker te bewegen. Ik kom net ook uit het lab.”

Sporten doet James vooral voor zijn gezondheid. “Ik wil in beweging blijven. Het fitnessen geeft me bovendien een vast dagritme dat ik graag wil aanhouden. Ik zie mijzelf dit mijn hele leven wel doen.”

Hoewel James zelf geen lid is, wil hij USV Obelix, de jonge studentenvereniging voor krachtsporters, graag even noemen. “Dat is een mooi initiatief waardoor hopelijk meer mensen enthousiast worden om te gaan fitnessen.”


 

Banner DUB Magazine 2022 cover

Nieuw DUB-magazine nu te lezen!

In het magazine ‘Vallen en Opstaan’ lees je waarom het mentale welzijn van veel studenten onder druk staat. Ze worstelen met de hoge verwachtingen die ze van zichzelf hebben en die anderen van hen hebben. En er is keuzestress; zelfs als het gaat om met wie ze het bed willen delen.

Vier UU-studenten vormden de redactie van het magazine en schreven de meeste verhalen. Kijk hoe je scoort op de perfectiemeter. Leer van andere studenten hoe ze hindernissen overwonnen. Bedenk wat jij vindt van de mogelijke oplossingen waar experts mee komen. Gniffel over onze bekende fotostrip 3Hoog.

Het magazine wordt vanaf 19 oktober verspreid over de hele universiteit. Maar de artikelen zijn ook online te lezen. Klik hier.

Advertentie