Farmaceuten vieren lustrum: Tokkelen vanaf het David de Wiedgebouw

Studievereniging UP bestaat 120 jaar en dat is wel een feestje waard. Donderdagmiddag konden studenten en medewerkers van Farmacie tokkelend het David de Wiedgebouw verlaten

Vanaf de vijfde verdieping stortte de ene na de andere student zich in een tuigje via een lijn naar beneden. De actie was een verrassingsactiviteit van Unitas Pharmaceuticorum, de Utrechtsche Pharmaceutische Studentenvereniging. Vrijdagavond wordt het verjaardagsfeest van twee weken afgesloten met een groot gala in Arnhem.

Hoewel Unitas Pharmaceuticorum het 120-jarig bestaan viert, zag de vereniging op 4 april 1875 al het levenslicht. Maar om onduidelijke redenen werd de vereniging twaalf jaar later weer opgeheven. Op 16 november 1894 maakte UP een ‘doorstart’. De vereniging liet toen alleen nog mannen toe. Vanaf 1899 mochten ook vrouwen lid worden. De eerste vrouw meldde zich in 1900.